Polen samlet om landets største frivillige indsamling

Polen Kong Frederik
Nummer 1 i WOSP-løbet møder nummer 1 i danske Royal Run på fredag. Regionsformanden i Vestpommern, Olgierd Geblewicz, er en stor fortaler og støtter Det Store Juleorkester (WOSP). Her er det gennem et WOSP-løb, som minder om danske Royal Run. Regionsformand Olgierd Geblewicz mødes fredag med den danske Kong Frederik X. Privatfoto.

WARSZAWA: Polens største frivillige indsamling – Det Store Juleorkester (WOSP) – samler polakkerne. I år det officielle Polen med igen.


Millionerne ruller ind til Polens største frivillige indsamling – Det Store Juleorkester (WOSP). Kort før klokken 18.00 søndag, var der indsamlet mere end 72 millioner zloty.

(Fortsættes under)

32. Finał WOŚP - oglądaj w całości w internecie! cz. 2

120.000 frivillige polakker deltager i indsamlingen, hvor der blandt sælges små hjerter. Polske kendisser og mange andre, donere genstande til en aktion der er i gang på nettet, og det er generelt kun fantasien der sætter grænserne, for de mange påfund for at samle ind.

(Fortsættes under)

Officielt dansk bidrag

Danmark er også med i indsamlingen. Den danske ambassadør i Polen, Ole Toft, er blandt de mange bidragsydere. Ambassaden har blandt andet doneret en nattergal designet af den berømte danske designer Kay Boye til Det Store Juleorkester (WOSP) auktionen. Men også andre ting er givet fra det officielle Danmark, til Polens største frivillige indsamling. Det Store Juleorkester (WOSP) har også sit eget motionsløb, i stil med det danske Royal Run.

Danmarks ambassadør i Polen med en dansk designer abe, der er med på WOSP auktionen. Arkivfoto.

LINK: Byd her på Kay Boye aben fra ambassaden

Polsk politi med igen

Det er 32. gang at WOSP-indsamlingen gennemføres, og mens den i otte år har været boykottet af det officielle Polen på grund af partiformand Jaroslaw Kaczynski, præsidenten og PiS-regeringens afsky overfor indsamlingen, så er Polen atter tilbage ved indsamlingen. Polsk politi tager f.eks. meget synlig og aktiv del i den største frivillige indsamling. Polen er atter samlet om indsamlingen, ligesom den igen transmitteres på det nationale TVP.

Belønnes med musikfestival

De frivillige hos WOSP – Det Store Juleorkester – takkes for deres indsats gennem musikfestivaler. Søndag er der koncert i Warszawa nationale station, og til sommer gennemføres en stor festival i det nordvestlige Polen. Musikfestivalen kan bedst sammenlignes med de store danske musikfestivaler. Læs mere på linket under.

LINK: PolandRock festival (WOSP)

Borgmester skal ud med raslebøssen på søndag

Indsamlingen gennemføres i mindst 25 lande verden over, også i Danmark.

LINK: Følg WOSP-indsamlingen her