Polen udviser flere diplomater fra Hviderusland

Hviderusland Polen
En grænseovergang mellem Hviderusland og Polen i nærheden af Bialystock. Med udvisningerne mellem de to lande, er der nu blevet endnu længere mellem Minsk og Warszawa. Foto: Peter Malberg, polennu.dk.

WARSZAWA: Udvisningen af polske diplomater fra Hviderusland, har fået Polen til at svare igen. Begge land har nu hver udvist tre diplomater.


Polens viceudenrigsminister Marcin Przydacz har meddelt, at yderligere to diplomater fra Hviderusland bliver udvist. Det sker som en reaktion på Hvideruslands udvisning af polske diplomater.

Marcin Przydacz sagde, at på baggrund af ​​Minsks fortsatte fjendtlige træk over for polske diplomater, har Polen besluttet at udvise den hviderussiske generalkonsul i byen Bialystok, tæt ved grænsen til Hviderusland, samt en konsul i Warszawa.

Hviderusland – Polen

Rækken af udvisningerne begyndte tidligere på ugen, da en diplomat fra det polske generalkonsulat i Brest (Hviderusland) fik besked på at forlade landet, efter at have deltaget i et arrangement til ære for den polske antikommunistiske modstand efter Anden Verdenskrig. Siden er det gået stærk med udvisningerne, der har ført til i alt tre udvisninger af polske diplomater. Nu har Polen så også besluttet at udvise yderligere to diplomater fra Hviderusland, så der nu står 3 – 3 i udvisninger.

– Polen støtter et stærkt et uafhængigt og suverænt Hviderusland; men myndighederne har med deres beslutninger udelukket en vej med dialog og samarbejde, siger viceudenrigsministeren.

– Vi appellerer til myndighederne i Minsk om at gå i dialog med det hviderussiske folk, løslade politiske fanger og genindfører de borgerlige frihedsrettigheder, siger Marcin Przydacz.

LINK: Rejsevejledning Hviderusland

Flere nyheder fra Polen? Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men kendskab og viden er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod fordomme. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer. PS! Når du betaler, vil vores betalingssystem – efter nye EU- regler pr. 1 februar – kræve en bekræftelse med SMS eller via NemID. Vi beklager.