Polens ambassadør takker kongehuset for gode relationer

Ambassadør
Polens ambassadør i Danmark, Antoni Falkowski til den sidste nytårskur hos Dronningen. Foto: Hasse Ferrold.

KØBENHAVN: Polens ambassadør i Danmark takker kongehuset for arbejdet med dansk-polske relationer – og sender nytårs hilsen til alle danskere.


Polens ambassadør Antoni Falkowski hilser på den kommende Kong Frederik 10. og den kommende dronning Mary under årets nytårskur – den sidste med Dronning Margrethe som vært. Foto: Hasse Ferrold.

Polens ambassadør i Danmark, Antoni Falkowski, har været til den sidste galla hos Dronning Margrethe II. Vi har talt med ham om dagen, der bød på blandende følelser.

– Det var en meget smuk og vellykket dag, men samtidig er det lidt vemodigt at tænke på at det var dronningens sidste nytårskur. Hun har jo gjort sit arbejde virkelig godt – også i relation til det diplomatiske korps, siger Polens ambassadør til polennu.dk.

(Fortsættes under)

Kronprinsparret HKH Mary og Frederik i Warszawa.

Kronprins Frederik takkede af ombord på Niels Juel

LINK: Kronprins Frederik takkede af ombord på Niels Juel

Kongehuset godt for dansk-polske relationer

– Dronningen har også spillet en meget positiv rolle for de gode relationer mellem Danmark og Polen, men jeg har heldigvis grund til at tro at den kommende kong Frederik vil fortsætte i samme ånd. Han har allerede været på to officielle besøg i Polen, siger Falkowski.

Den kommende Kong Frederik 10. har besøgt Polen flere gange, seneste i forbindelse med Polens 100-års dag som selvstændig nation, efter 123 år hvor Polen ikke fandtes på Europakortet.

For ti år siden var kronprins Frederik og kronprinsesse Mary også i Polen på officielt besøg, hvor de i Szczecin fejrede deres 10-års bryllupsdag.

10 års bryllupsdag fejret med kage hos borgmesteren i Szczecin. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.

Polens ambassadør sender hilsen

– Jeg vil gerne bruge anledningen til at sende gode nytårsønske til både dronningen, den kongelige familie, Danmark og alle danskerne, siger Polens ambassadør i Danmark, Antoni Falkowski.

Ny polsk ambassadør tiltrådt og godkendt i Danmark

LINK: Ny polsk ambassadør tiltrådt og godkendt i Danmark

Flere nyheder

Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00

Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.