Polens arbejdsminister vil hæve mindstelønnen

  arbejdsloesheden_er_faldet_i_polen_jens_moerch_polen_polennu

  De lavestlønnede i Polen kan se frem til endnu en lønstigning i år, og alle polakker under 26 år bliver skattefrie, hvis den polske regering kan fortsætte efter valget til efteråret. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens regering vil hæve mindstelønnen for anden gang i år. Det siger landets arbejdsminister Elzbieta Rafalska.


  Polen vil hæve mindstelønnen til 16 zloty i timen, mod 14,70 i dag. Det svarer til en garanteret månedsløn fremover på 2.450 zloty. I januar blev mindstelønnen hævet fra 2.100 til 2.250 zloty.
  Gennemsnitslønnen i Polen – i virksomheder med mere end ni ansatte – var på 5.186 zloty i april.

  Under 26 år ingen skat

  Det spiller nok ind i beslutningen, at der er valg til parlamentet senere på året. I forvejen har regeringen stillet polakkerne en fem punkts plan i udsigt, der blandt andet rummer skattefrihed for alle polakker under 26 år, penge til køer og grise, udvidelse af lukrativt børnepengeprogram, særlig pension til mødre der har født fire børn og derover, kontante engangsbeløb til pensionister og endelig et månedligt fast tilskud til handicappede.

  Udsigt til lærer strejke

  Tilbage står blandt andet lærerne med krav til højere løn. Konflikten mellem lærerne og regeringen blev sat på standby i eksamensperioden, men lærerorganisationer har meddelt at de vil genoptage strejkerne i september, hvis ikke der er fundet en løsning inden.