Polens Atomenergiagentur: Ingen strålingsfare i Polen

Polen_udpeger_tre_mulige_placeringer_af_atomkraftværk_0
Kraftige eksplosioner ved atomkraftværk i Ukraine. Samtidig advarer ukrainske efterretningstjenester om iscenesatte angreb på kritisk infrastruktur tæt på grænserne til EU. Billedet er ikke fra Ukraine. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens Atomenergiagentur PAA oplyser, at der ikke er strålingsfare i Polen efter angreb på ukrainsk atomkraftværk.


Der er ingen risiko for stråling for Polen i forbindelse med lørdagens beskydning af atomkraftværket Zaporizhzhia, oplyser Polens Atomenergiagentur (PAA).

– PAA overvåger strålingsniveauet i hele Polen og har ikke registreret nogen alarmerende udsving fra vores måleudstyr, skriver agenturet på sin Twitter-konto.

Ukraines nationale atomkraftselskab Energoatom siger søndag, at en arbejder blev såret. Det skete da russiske styrker beskød Zaporizhzhia-værket, der er det største i Europa. Et tørlager med 174 beholdere med brugt nukleart brændsel, der opbevares i det fri blev ramt af raketangrebet fra Rusland.

Lederen af ​​Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) udtrykker alvorlig bekymring over beskydningen af atomkraftværket i Ukraine, da russiske styrker har angrebet snesevis af frontlinjebyer, skriver Polsk Radio.

Bekymret for strålingsfare

– Jeg er ekstremt bekymret over beskydningen i går på Europas største atomkraftværk, som viser den meget reelle risiko vi har for en atomkatastrofe, skriver IAEA’s generaldirektør Rafael Mariano Grossi i en erklæring.

Russiske tropper skulle efter sigende have anbragt sprængstoffer, missiler og militært udstyr på Enerhodar-kraftværket. Det skulle være for at hindre ukrainske angreb, skrev det polske radio IAR-nyhedsbureau fredag.

Russerne tog kontrol over anlægget i marts, efter at præsident Vladimir Putin sendte soldater ind i Ukraine og indledte krigen den 24. februar.

LINK: Polens Atomenergiagentur (PAA)

 

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.