Polens forsvarsminister og udenrigsminister er fyret

  pressemoede

  Pressemødet i præsidentpaladset ved mandag middag, da præsident Andrzej Duda tog et nyt ministerhold i ed. Privatfoto.


  WARSZAWA: Polens kontroversielle forsvarsminister Antoni Macierewicz er ikke med på det nye ministerhold. Udenrigsministeren må samme vej.


  Klokken 12.00 blev den nye polske regering præsenteret, og flere af de markante ministre er ikke med på holdet. Såvel Polens kontroversielle forsvarsminister Antoni Macierewicz som den uheldige udenrigsminister Witold Waszczykowski er ikke med på den nye statsministers hold.

  Præsidenten styrket

  Det har været intern uro i regeringspartiet op til regeringsrokaden, som er blevet udsat flere gange. Med afskedigelsen af forsvarsminister Antoni Macierewicz er der tegn på, at præsident Andrzej Duda har fået mere indflydelse. Det er en kendt sag, at de to længe ikke har kunnet døje hinanden.
  Ikke overraskende blev også udenrigsminister Witold Waszczykowski fyret. Det giver Polens nye statsminister en mulighed for at genstarte de anstrengte relationer til udlandet, om end der ikke kan ventes ændringer i regeringens politik.

  Exit-minister listen

  Afgående ministre: Sundhedsminister Konstanty Radziwill, miljøminister Jan Szyszko, forsvarsminister Antoni Macierewicz, digitaliseringsminister Anna Streżyńska, udenrigsminister Witold Waszczykowski, infrastruktur minister Andrzej Adamczyk og minister i statsministeriet Henryk Kowalczyk.

  polennu.dk følger udnævnelserne dagen igennem og præsentere de nye ministre.