Polens håndboldherrer skal have ny træner

  polens_haandbold_traener_forlaenger_kontrakt

  Talant Dujshebaev (tv.) er nu tidligere polsk landstræner for håndboldherrerne, efter at han valgt at stoppe oven på skuffelsen over at Polen ikke kommer med til EM næste år i Kroatien. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Den polske landstræner for håndboldherrerne Talant Dujshebaev har taget sin afsked, efter polsk exit til EURO 2018.


  Den polske landstræner Talant Dujshebaev har taget sin afsked, efter det ikke lykkedes ham at kvalificere Polen til EM i Kroatien til januar.

  – Jeg takker håndboldforbundet for den tillid som de har vist mig, holdet og alle vores samarbejdspartnere for deres gode arbejde. Duyshebaev siger, at han føler sig ansvarlig for at han ikke har levet op til løftet om bringe de polske håndboldherrer med til EURO 2018 i Kroatien. Ved EURO 2016 i Polen kom Polen og Danmark lige akkurat ikke med blandt de fire sidste, og den nu tidligere landstræner blev ansat.

  Ude af EM

  Polens håndboldherrer har i kvalifikationen tabt tre kampe og spillet en uafgjort. Det betyder at de med et enkelt point er gruppens absolut dårligst placerede hold. Polen har tabt til Serbien, Rumænien og Hviderusland, og fik et enkelt point hjemme mod hviderusserne. Kun de to bedst hold går videre, og polakkerne kan ikke længere nå de to bedst i gruppen, selv om Polen vinder resten af sine kampe i gruppen.

  I juni spiller Polen de sidste kampe i kvalifikationen mod Rumænien og Serbien.

  Flot OL i Rio

  Men den nu tidligere træner har skabt resultater. Polen kom i semifinalen ved OL i Rio sidste sommer efter nederlag til Danmark. Polakkerne tabte semifinalen til Tyskland, og kom uden for medaljerækken. Ved VM i Frankrig blev Polen nummer 17.

  LÆS MERE
  polennu.dk: Polen gik igen glip af bronzemedaljer i håndbold

  Hvem der skal overtage jobbet som ny landstræner er uvist, men den nu afgåede træner har lovet at hjælpe med at introducere hans afløser.