Polens håndboldpiger skal til EM i Kristiansand

  haandbold_kvinder_lodtraekning_marek

  Polen skal møde VM-sølvvinderen fra Holland ved EM i Sverige, der begynder den 4. december. Det afgjorde lodtrækningen i Goteborg, der også afgjorde at de polske håndboldpiger får base i Kristiansand. Foto: Marek Goralczyk, ZPRP.


  GOTEBORG: Polens håndboldpiger får base i Kristiansand og skal blandt andet møde VM-sølvvinderne i de indledende kampe ved EM i Sverige.


  De polske håndboldpiger, der netop har taget afsked med deres succesfulde træner gennem seks år danskeren Kim Rasmussen, er havnet i gruppe B til EM (EURO 2016).

  Tung arv

  Danskeren har med sin trænergerning forvandlet de polske piger, så det to gange er blevet til en overraskende VM semifinale plads. Kim Rasmussen har afleveret et hold, der naturligt nok er store forventninger til i fremtiden.

  VM-sølvvinder

  De polske piger skal i Sverige møde vice verdensmestrene fra Holland samt Frankrig og Tyskland i de indledende puljekampe. De tre bedste nationer fra gruppespillet går videre til mellemrunden.

  Gruppe B i Kristiansand

  Polakkerne får base i den svenske by Kristiansand, mens de øvrige spillerbyer er Stockholm, Malmø og Helsingborg. De danske piger får base i Malmø.

  Resultat af lodtrækningen

  Gruppe A: Sverige, Serbien, Spanien og Slovenien.
  Gruppe B: Holland, Frankrig, Tyskland og Polen.
  Gruppe C: Montenegro, Ungarn, Danmark og Tjekkiet.
  Gruppe D: Norge, Rusland, Rumænien og Kroatien.

  EM begynder i Sverige den 4. december.