Polens regering vil forhøje mindstelønnen

lønstigninger i Polen
En polsk ansat får i gennemsnit cirka 5.800 zloty brutto om måneden. Det seneste år er gennemsnitslønnen i Polen steget med 9,9 procent. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens regering har foreslået at mindstelønnen i Polen hæves yderligere fra januar.


Polens regering har sendt et forslag til høring om en forhøjelse af den lovfastsatte mindsteløn fra januar 2021. Regeringen vil hæve den månedlige mindsteløn til 2.800 zloty om måneden. Det betyder at timelønnen derefter vil være på mindst 18,30 zloty.

Den nuværende mindsteløn, som trådte i kraft ved årets begyndelse, er på 2.600 zloty. I 2019 var mindstelønnen på 2.250 zloty

Forslaget skal nu – ifølge de statskontrollerede medier – til høring i Rådet for Social dialog.

Gennemsnitsløn

Den gennemsnitlige månedsløn for privat ansatte i virksomheder med mere end ni ansatte, var i juni på 5.186 zloty, oplyser Polens Statistik (GUS).

Har du lyst til at læse mere? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.