Polens regering vil øge forsvarsudgifter markant

  polske_soldater_2016
  Polen vil ikke sende soldater til Ukraine, som det ellers er gengivet i det tyske Der Spiegel søndag. Påstanden anses som en del af informationskrigen med Rusland. Arkivfoto.

  Polen er et af de få NATO-lande der bruger de aftalte to procent af bruttonationalproduktet på forsvaret. Men nu vil regeringen øge andelen til 2,5 procent inden 2030. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens forsvarsministerium vil øge landets forsvarsudgifter til 2,5 procent af bruttonationalproduktet inden 2030.


  NATO landene har aftalt at bruge 2 procent af BNP til forsvaret, og det gør Polen i dag. Flere lande, deriblandt Danmark, er fortsat langt fra målsætningen – i det danske tilfælde er det cirka 1,2 procent der bruges på forsvaret.

  117 milliarder yderligere

  Men Polen vil øge yderligere, oplyser landets forsvarsministerium. Inden 2030 vil Polen op på 2,5 procent af BNP. Samlet set vil det betyde 117 milliarder zloty yderligere til det polske forsvar. Stigning skal ske gradvist med 2019 som første år med en stigning på 0,1 procent.

  Ifølge Polens tredobbelte minister Mateusz Morawiecki er Polen et ud af bare fire NATO-lande, der opfylder alliancens målsætning om at bruge 2 procent på forsvaret.