Polens rigeste mand dropper Syrien

  Rigeste_mand_i_Polen_Jan_Kulczyk_dropper_investeringer_i_Syrien

  Polens rigeste mand gennem flere år, oliemilliardæren Jan Kulczyk, har stoppet sine aktiviteter i det borgerkrigshærgede Syrien. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens rigeste mand, Jan Kulczyk, har stoppet sine olieinvesteringer i Syrien.


  Volden i Syrien har fået Polens rigeste mand, Jan Kulczyk, til at droppe sit olieeventyr i Syrien.

  – Hovedårsagen til vores beslutningen er problemer med at garantere vore medarbejderes sikkerhed, siger Jakub Korczak, der er næstformand i Kulczyk Oil Ventures (KOV), i et interview med dagbladet Parkiet.

  – Landet er på randen af en borgerkrig, siger han, men erkender også, at det ikke er den eneste årsag.

  Sanktioner

  – Det hører også med, at der er indført sanktioner mod Syrien af USA og EU, der betyder at vi ikke kan sikre finansieringen af vore aktiviteter i landet.

  19 mio zloty

  I juni i år havde KOV sammenlagt investeret 19,4 millioner zloty i Syrien. De fleste af pengene er brugt på at lede efter olie, men der siden juli også er brugt pengene på udvinding af olie.

  Næsten 3.000 døde

  Ifølge FN er 2.900 mennesker omkommet, siden præsident Barshar al-Assads autoritære regering slog ned på oppositionen i landet i marts.

  Kina og Rusland

  Rusland og Kina nedlagde veto mod en resolution i FN’s sikkerhedsråd, der opfordrede den syriske regering til at afstå fra anvendelsen af vold.

  Den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton sagde tidligere på måneden om de to nationers veto:

  – Nationerne (Rusland og Kina, red.) har valgt at støtte den forkerte side, og det vil historien vise. Det syriske folk vil næppe glemme det, og det bør de heller ikke, sagde den amerikanske udenrigsminister.