Polens statsminister Donald Tusk på besøg i Berlin

  tusk,_merkel,_berlin

  Polens statsminister Donald Tusk sammen med sin tyske kollega Angela Merkel i Berlin.


  BERLIN: Polens statsminister Donald Tusk har været på officielt polsk-tysk møde i Berlin sammen med repræsentanter fra de fleste polske ministerier. Donald Tusk mødtes med sin tyske kollega Angela Merkel.


  Polen vil støtte tyskernes forslag til ændringer i Lissabon-traktaten. Det lovede den polske statsminister Donald Tusk sin tyske kollega Angela Merkel under bilaterale møder i Berlin.

  Fælles indsats i EU

  Statsministeren siger, at bare seks år efter Polens indtrædelsen til EU er landet klar till, sammen med Tyskland og øvrige medlemslande, at påtage sig ansvaret for at bekæmpe krisen i den europæiske økonomi. Donald Tusk tilføjer, at en prioritet for det polske EU-formandskab i andet halvår af 2011 vil være at overvinde krisen.

  Forfatningsstridig gæld

  Polen og Tyskland er snart ud af krisen, og en af de faktorer, der afgør det, er ifølge Donald Tusk, den finansielle stabilitet. Han understreger, at Polen er det eneste EU-land, som har skrevet et gældsloft ind i forfatningen. Den polske forfatning forbyder en regeringen at låne mere end 60 procent af bruttonationalproduktet (BNP).

  Åbne for nye tider

  Den polske statsminister Donald Tusk understregede også, at den største polske styrke er polakkernes dynamik, den europæiske entusiasme og polakkernes iværksætterlyst.

  – Vi er åbne over for ændringer, og er villige til at arbejde hårdt og spare op, sagde Donald Tusk efter de polsk-tyske samtaler.