Politiet: Fredelig nytårsaften over hele landet

Warszawa nytårsaften 2020
Der var mennesketomt omkring Kulturpaladset i centrum af Warszawa nytårsaften. Enslydende meldinger kommer fra de andre store byer. Nytårsaften i corona-pandemiens tid blev en fredelig affære i Polen. Foto: Visit Warszawa.

WARSZAWA: Nytårsaften blev en fredelig affære. Politifolk udgjorde den største enkeltgruppe af mennesker, der var ude nytårsaften. Polakkerne blev hjemme.


Trods ophævelse af udgangsforbuddet fra klokken 19.00 nytårsaften frem til klokken 6.00 fredag morgen, så blev polakkerne alligevel hjemme nytårsaften. Også den varslede demonstration foran Jaroslaw Kaczynskis hjem, blev ikke til noget. Polakkerne tager corona-truslen alvorligt.

Politi på gaden

Aftenen igennem på årets sidste dag, har politiet ellers været talstærkt på gaderne i de polske byer, og de fleste af de polakker der har været i gaderne nytårsaften var betjente og madbude. Polakkerne er også ramt af forsamlingsforbud for mere end fem personer.

Nytårsaften og corona

Polen blev lukket markant ned den 28. december og er det frem til 17. januar, hvor kun dagligvarebutikker må have åbnet. Corona-pandemien har ramt Polen hårdt i anden bølge. Mens polakkerne slap nådigt gennem foråret, så opleves der voldsomme stigninger i antal smittede og døde, sammenlignet med i foråret.

Politiet i alle store polske byer melder om en fredelig nytårsaften.

Støt polennu.dk
Støt polennu.dk. Tryk på banner.

 

polennu.dk er et uafhængigt dansk medie, der siden 2008 har leveret gratis daglige nyheder om Polen. Støt polennu.dk med f.eks. DKK 200,00 – DKK 500,00 – eller DKK 1.000,00