Politiet: Nytårsaften var fredeligere end tidligere

  nytaarsaften_waw_2016

  Tusindvis af glade mennesker var mødt op nytårsaften i Warszawa foran Kulturpaladset, hvor der var underholdning og et imponerede fyrværkeri. Foto: Marek Goralczyk.


  WARSZAWA: Nytårsaften i Polen var mere fredelig end de tidligere år og færre blev dræbt i trafikken, oplyser politiet.


  Trods en travl nytårsaften for polsk politi, så var årsskiftet præget af mindre uro end i tidligere år, oplyser politiet. Myndighederne fik ingen anmeldelser om skader på borger ved brug af fyrværkeri, skriver Polsk Radio.

  Dræbt af eksplosion

  En person er dog meldt dræbt i forbindelse med en transport af fyrværkeri til en forretning nord for Warszawa. Ved leverancen eksploderede en af kasserne med fyrværkeri, og den uheldige medarbejder omkom.

  Tre andre blev dræbt og 33 kvæstet i forbindelse med brande, der var forårsaget af fyrværkeri, oplyser brandvæsenet.

  Færre trafikdrab

  På de polske veje blev syv person dræbt og 86 blev kvæstet. Der var i alt 65 trafikulykker på årets sidste dag. Polsk politi tog på samme dag 151 spritbilister, og tallene er lavere end de tidligere år.

  Dyre modstand

  Polen er kendt for at være et land med mange kæle- og avlsdyr. Det betyder også, at mange polakker af hensyn til dyrene er store modstandere af fyrværkeri. Derfor har der været kampagner for helt at forbyde fyrværkeri. I Gdansk har sponsoren for byens store fyrværkeri nytårsaften, energiselskabet Lotos med kort varsel droppet sit sponsorat til fyrværkeriet.

  I Polen kan fyrværkeri kun købes i butikkerne i december måned.