Polsk deltagelse på største rejse og feriemesse

  monika_pto_polska_tourist_jens_moerch_polennu_polen

  En del af teamet på den polske stand ved Skandinaviens største ferie og rejsemesse Ferie for Alle i denne weekend. Her henleder Monika Pawlowska fra Polens Turistorganisation opmærksomheden på Kulturpaladset og den nye flyrute mellem Billund og Warszawa. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  HERNING: Polen er repræsenteret på flere stande ved Ferie for Alle der er i fuld gang i Messecenter Herning. Søndag er sidste dag.


  Skandinaviens største messe for turisme, Ferie for Alle, der gennemføres i denne weekend har rekord stor deltagelse af udstillere. Interessen for Polen er også steget markant i Danmark, og polske turisttilbud var da også at finde på en lang række stande på messen.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Flere udenlandske turister i Polen sidste år

  Nye flyruter

  Polens turistorganisation var til stede for at gøre reklame for den nye flyrute til Polens hovedstad Warszawa fra Billund/Legoland, ligesom Billund Lufthavn også var på messen for blandt andet at fortælle publikum om flyruterne til Gdansk og Warszawa. Forbindelsen til den polske hovedstad begynder den 27. marts fra Warszawa Internationale Chopin Lufthavn tæt på byens centrum.

  – Der er stor interesse for Polen på udstillingen, og i år er det især flyruten mellem Warszawa og Billund vi gør opmærksom på, ligesom der er fokus på de nye og flotte hoteller ved kystbyerne ud til Østersøen, fortæller Monika Pawlowska fra Polens Turistorganisation til polennu.dk.

  På den polske stand er også Østersøbyen Kolobrzeg med, byen hvor det danske fodboldlandshold boede under EM slutrunden i 2012.

  LÆS MERE
  Polens Turistorganisation: Ferie for Alle

  Pris til Aarhus

  Den nye flyrute fik også ekstra medvind, da den såkaldte Havfruepris blev uddelt ved åbningen af Ferie for Alle fredag. Prisen, som tilfalder en person eller et firma, der gør en helt speciel og prisværdig indsats for danskerne på deres ferie i Danmark, tilfaldt i år VisitAarhus. Og den øgede fokus på Aarhus, er med til at styrke den nye flyforbindelse fra Billund til Warszawa.

  I begrundelsen for valget som årets prismodtager, sagde Anne-Vibeke Isaksen, formand for Danske Rejsejournalister:

  – I Danmark er det 34 procent af turisterne, der er kulturturister. Hos vores prismodtager, som jeg godt kan afsløre er en by, er det hele 69 procent af turisterne, hvor kulturen har været motiv netop for at vælge en ferie netop her. I år vil der være et særligt fokus på prismodtageren. Den europæiske kulturhovedstad er nemlig rykket til Danmark, men ikke til København. Den er rykket til Aarhus, sagde Isaksen, før hun fyrede et par kærligt mente Aarhushistorier af og inviterede Peer Kristensen, direktør for VisitAarhus, på scenen.

  Vil fordoble på ti år

  Direktøren slog fast, at Smilets By bestemt ikke planlægger at hvile på laurbærrene. Målet er nemlig at fordoble antallet af turister fra 2015 frem mod 2025 blandt andet ved hjælp af byens mange spændende kulturinstitutioner.

  – Kultur, det er det, der betyder noget. Det er det, vi kommer fra. Det er det, der binder os sammen, sagde Peer Kristensen, som slog fast, at basen for Aarhus’ store udvikling og fremdrift skal findes i de stærke samarbejder, der er på tværs af byen.

  Årets rejsejournalister

  Ved åbningen af Ferie for Alle 2017 blev også prisen Årets Rejsejournalist uddelt. Den gik til Rejseblokken.dk – en blog, som journalisterne Karen Seneca og Lone Holm står bag.

  – Den tid er for længst forbi, hvor rejsejournalistik kun var ensbetydende med artikler og reportager trykt i et printmedie. Bloggere får stadig større betydning – både for forbrugerens valg af rejsemål og selvsagt også for rejsebureauer, nationale turistbureauer og pr-bureauer, sagde Anne-Vibeke Isaksen, der uddelte prisen som formand for Danske Rejsejournalister.

  – Enhver, der har rejst med de to kvinder, ved, at der er tale om dedikerede journalister, der har øjnene åbne for både små smutveje og store vidder, fortsatte hun.

  Skandinaviens største

  Ferie for Alle er Skandinaviens største feriemesse, og består i år af 1.177 udstiller fordelt på 406 stande i 12 messehaller. Messen er opdelt i fem områder: Udland, Danmark, Camping, Golf og Udeliv. Udstillingen blev sidste år besøgt at cirka 60.000 rejseinteresserede danskere.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Ferie for Alle 2017