Polsk eventyrer død under nyt rekordforsøg

polsk eventyrer død
Den polske eventyrer Aleksander Doba døde i Afrika mandag, efter at have besteget Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Billedet er fra begyndelsen af februar, inden han rejste til Nairobi. Privatfoto.

NAIROBI: Polsk eventyrer blev som 70-årig kåret som årets eventyrer af National Geographic. Han døde under et nyt rekordforsøg mandag, oplyser familien i Polen.


Polsk eventyrer var den første der krydsede Atlanterhavet alene i en kajak. Siden har han gentaget bedriften, og i en alder af 70 år blev hans Årets Eventyrer af National Geographic.

Han navn er Aleksander Doba. Mandag døde han efter at have besteget Afrikas højeste punkt, Kilimanjaro, oplyser familien i Polen. Han blev 74 år gammel.

– Det er med dyb sorg, at vi må meddele, at den store kajakroer Aleksander Doba er død den 22. februar. Han døde som en eventyrer og erobrede det højeste punkt i Afrika – Kilimanjaro – og opfyldte dermed en af sine største drømme, skriver familien i Polen.

Polsk eventyrer krydser Atlanten

Doba blev verdensberømt, da han som den første nogensinde, krydsede Atlanterhavet alene i en kajak. Det var i 2010, og siden har hen gennemført turen to gange yderligere.

LÆS OGSÅ: En polak krydser Atlanterhavet som den første i kajak

I 2010 krydsede han Atlanterhavet alene i kajak mellem Senegal og Brasilien. Den polske eventyrer brugte 99 dage på turen. I 2013 valgte han den længste vej mellem Lissabon i Portugal og Florida, USA. Han padlede dengang næsten 8.700 kilometer alene i kajak. Doba var 68 år gammel dengang, og brugte 167 dage på turen. I 2017 tog han turen alene over Atlanten igen, men sagde herefter at det blev sidste gang.

polsk eventyrer krydser atlanten
Den polske eventyrer Aleksander Doba efter at have krydset Atlanterhavet alene i kajak. Mandag døde han 74 år gammel. Foto: Joanna Konefał-Pycior.

EKSTERNT LINK: Polsk eventyrer Aleksander Dobas

Mere nyt fra Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer.