Polsk general: Rusland tester NATO’s luftforsvar

Rusland tester NATO’s luftforsvar gennem utilsigtede og bevidste handlinger, siger polsk general efter at et russisk missil var 40 kilometer inde i polsk luftrum. F-16 fly er nu konstant på vingerne, efter at Rusland atter sendte missiler mod flere byer i Ukraine. Foto: MSZ.

WARSZAWA: Polsk general siger at Rusland tester NATO’s luftforsvar. 3.000 gange det seneste halvandet år er NATO-styrker blevet aktiveret.


Den polske general Mieczysław Bieniek, der er tidligere næstkommanderende i NATO, siger at Rusland tester NATO’s luftforsvar. Det var også tilfældet, da et russisk missil forleden fløje 40 kilometer ind i polsk – og dermed i NATO-luftrum. Trods vished i Rusland og Polen for at det var et russisk missil, og trods en officiel polsk klage, så afviser Rusland beskyldningen. Moskva kræver at polakkerne fremlægger beviser, hvilket afvises af Warszawa. Og det er af den årsag, at bevismaterialet er med til at fortælle hvordan polsk luftrum overvåges.

Til Wirtualna Polska siger general Bieniek, at NATO-styrker er blevet aktiveret 3.000 gange, siden Rusland indledte sin anden krig mod Ukraine. Og det er ikke kun i Polen at NATO’s luftforsvar testes.

(Fortsættes under)

Rusland tester NATO’s luftforsvar

– Det sker i nordvestlig retning (fra Polen, red.), men også ved de baltiske lande, over Sortehavet, i rumænsk luftrum, og endda også over Storbritannien.

– Russerne tester vores ​​NATO’s antiluftskyts- og anti-missilsystemer. Nogle gange sker det utilsigtet, men som regel er det med vilje. De tester konstant NATO luftforsvar og leder efter huller i vores systemer, siger general Bieniek.

Tirsdag morgen, da Ukraine var under fornyet voldsomt missilangreb fra Rusland, var NATO’s luftforsvar i beredskab med F-16 fly og følgefly til optankning i luften.

Der er 48 kampklare F-16 fly fra NATO-lande der er klar til at gå i luften i tilfælde af nye angreb og test fra Rusland mod et NATO-land.

NATO’s luftforsvar eller ej! Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.