Polsk jubilæumsskib på besøg i København

  dar_mlodziezy_polsk_skole-skib

  Verdens tredje største sejlskib, det polske Dar Mlodziezy, er på besøg i København ved Nordre Toldbod. Skoleskibet bliver ved kajen frem til fredag morgen. Arkivfoto.


  KØBENHAVN: Verdens tredje største sejlskib, det polske skoleskib Dar Mlodziezy, er på to dages fødselsdagsvisit i Danmark


  Skoleskibet Dar Mlodziezy fra Gdynia i Polen er nu i København. Skibet anløb Nordre Toldbod onsdag morgen, og bliver frem til fredag morgen. Besøget er en del af en jordomsejling, hvor skibet skal besøge 21 havne på fire kontinenter og skal gennem tre af de syv verdenshave.

  En turistattraktion

  Det 108 meter lange sejlskib, der er verdens tredje største, er normalt et tilløbstykke for interesserede. Mange danskere benyttede sig da også af muligheden for at se nærmere på det enorme tremastes sejlskib, da det senest besøgte København i 2009, da den polske presseklub var på deres årlige sejlads. Også da Polen skulle optages i EU var det berømte skib i København for at gøre danskerne opmærksomme på det kommende EU-medlem i 2003.

  Ungdommens gave

  ”Dar Mlodziezy” betyder ”ungdommens gave” og huser til dagligt et mandskab på optil 176 personer. Heriblandt er 136 kadetter, som benytter sejlskibet som led i deres maritime uddannelse. Skoleskibet er bygget i Gdansk i 1982 og har nu hjemhavn i Gdynia.

  100 års tur

  Turen er en del af den officielle fejring af Polens 100 års jubilæum. Skoleskibet forlod Gdynia den 20. maj og havde første stop i Tallinn. Efter besøget i København fortsætter Dar Mlodzziezy til Stavanger. Fra den 10. juni og frem til den 14., besøger skibet Szczecin. På Polens 100 års dag, den 11. november, er skibet efter planen i farvandet mellem Japan og Kina. I alt deltager cirka et tusinde unge polakker i turen.

  LÆS MERE
  Eksternt linl: Independence Sail

  Skoleskibet er tilbage i hjemhavnen Gdynia den 28. marts næste år.