Polsk konsul i Monaco mister titel efter mordsag

  Den_polske_konsul_i_Monaco_er_frataget_titel_efter_afhøring_om_mord_på_svigermor_2

  Helene Pastor blev myrdet den 6. maj i Nice i Sydfrankrig. Siden er 24 mennesker blevet afhørt i sagen, herunder den polske konsul i Monaco, der var svigersøn til offeret. Arkivfoto.


  MONACO: Det polske udenrigsministerium har frataget den polske konsul i Monaco sin titel efter at han blev afhørt om mordet på sin svigermor.


  Det polske udenrigsministerium har i et kommunike meddelt, at den polske æreskonsul i Monaco Wojciech Janowski er frataget sin titel som konsul, da han ikke længere er værdig til at bære den.

  Afhørt i mordsag

  Janowski er frataget sin titel efter, at han sammen med sin kone og 22 andre er blevet afhørt og tilbageholdt i sagen om et mord på hans svigermor Helene Pastor, der var arving til en af Monacos største familieformuer, der siges at overstige 20 millarder euro.

  Helene Pastor blev skudt sammen med sin chauffør i Nice i Frankrig den 6. maj og begge døde af deres sår.

  Kræver pletfrit ry

  Det polske udenrigsministerium meddeler i deres kommunike, at Wojciech Janowski ikke længere besidder det pletfri ry, som det kræves for at bære titel af æreskonsul.

  – Posten som æreskonsul er en social post, og som sådan skal den udøves af personer, som offentligheden kan have tillid til, hvilket under disse omstændigheder ikke længere er tilfældet, skriver det polske udenrigsministerium i sit kommunike.