Polsk kosmetikdronning nomineret til pris i Danmark

  1_dr_irena_eris_polennu

  Irena Szolomicka-Orfinger – bedre kendt som Polens kosmetikdronning Dr. Irena Eris – blev 67 år tidligere på måneden. Hun har gennem mere end 30 år opbygget sin egen koncern og har i dag mere end tusind ansatte. Foto: Mariusz A. Szachowski.


  KØBENHAVN: Polens kosmetikdronning Dr. Irena Eris er et forbillede for mange kvinder og iværksættere. Nu er hendes produkter nomineret til en skønhedspris i Danmark efter bare et halvt år på det danske marked.


  Irena Szolomicka-Orfinger, der fyldte 67 år tidligere på måneden, er en af Polens mest respekterede og beundrede kvinder. I 1983 startede hun sit eget kosmetikfirma under navnet Dr. Irena Eris. Det var under kommunismen og i en tid hvor kun meget lidt var muligt.

  I dag er hendes virksomhed og produkter en verdens omspændende succes og hun er nomineret ved et gallashow fredag aften i København, hvor prisen Danish Beauty Award uddeles i Tivoli Congress Center.

  Nomineret efter et halvt år i Danmark

  Selvom den polske kosmetikproducent er på mere end 50 markeder over hele verden, er det kun det sidste halve år at Dr. Irena Iris produkter har været at finde i danske butikker. Det er danske bloggere der har opdaget den polske kosmetikproducent, og det er de samme bloggere der står bag nomineringen til prisuddelingen i kategorien: Blogger’s Choice Award.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Danish Beauty Award

  Fornemt selskab

  Dr. Irena Eris kom med i det fine selskab sammen med Chanel og Dior, da virksomheden blev optaget i den eksklusive franske parfumeklub Comite Colbert, der har de højeste standarder inden for luksusprodukter til pleje og pynt. Den polske kosmetikproducent er det eneste ikke-franske medlem af organisationen.

  Holistisk tilgang

  – Dr. Irena Eris er en forløber for den holistiske tilgang til skønhed, en filosofi der er baseret på synergierne mellem luksuskosmetik, professionelle behandlinger i hudplejeinstitutter og afslapning i eksklusive femstjernede SPA-hoteller. Samspillet har i mange år givet en konstant udvikling, der er unik for produkter og tjenesteydelser under Dr. Irena Eris-brandet, siger Anna Winiarczyk, der er international brand manager for kosmetikdronningen.

  – Dr. Irena Eris er det eneste kosmetikfirma i Polen der har sit eget akademiske Center for Videnskab og Forskning, hvor der udføres tværfaglig kosmetologiforskning, siger Anna Winiarczyk til polennu.dk.

  Polsk creme med polsk Fiat

  Irena Szolomicka-Orfinger begyndte sit en-mandsfirma i 1983. I bagagen havde hun en uddannelse som farmaceut og en ph.d. fra Berlin. Det var ikke nemt, nogen gange var det endda helt umuligt, at drive privat virksomhed under kommunismen, men Irena gjorde det og med efterfølgende stor succes. I begyndelse var det hendes mand der i sin polske Fiat leverede cremer ud til nabolaget for sin kone.

  Kosmetik, spa og golf

  Men her 34 år efter er Dr. Irena Eris Polens kosmetikdronning nummer et. Brandet er kendt i 50 lande og Irena Eris er et forbillede for mange polske kvinder. Hun har også modtaget flere nationale og internationale hæderspriser for sin indsats. I dag ejer hun en koncern der udover at producere kosmetikprodukter også ejer spa-hoteller og andre investeringer. Hun er også bagkvinde for en international golfturnering i Polen for kvinder. Virksomheden Dr. Irena Eris har cirka 1.000 ansatte og producere flere hundrede forskellige kosmetik og skønhedsprodukter.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Danish Beauty Award