Polsk lastbil dræber mindst ni på julemarked i Berlin

  arkivfoto

  Den gode julestemning ved Kurfurstendamm julemarked i det centrale Berlin, blev mandag aften brat afbrudt af en polsk lastbil, der kørte ind i folkemængden og dræbte mindst ni og kvæstede over 50 mennesker. Arkivfoto.


  OPDATERET: En polsk indregistreret lastbil er i mandag aften kørt ind i et julemarked og har dræbt mindst ni. En polak der var i lastbilen er død.


  En lastbil der er indregistreret i Szczecin, er i aften kørt ind i et julemarked i Berlins centrum, og har dræbt mindst ni personer, mens mere end 50 er blevet kvæstet.

  Fætteren til Berlin

  Ejeren af lastbilen, siger til polske TVN 24, at hans fætter havde bilen i weekenden og ville overnatte Berlin på vejen hjem fra Italien. Han kan på ingen måde forestille sig, at hans fætter er kørt ind i det tyske julemarked.

  Ved intet

  De tyske myndigheder maner til besindighed, og oplyser at der ikke er noget belæg for at kalde hændelsen for en terroraktion. Der kan være tale om en ulykke, sagde byens borgmester lige efter ulykken.

  Polak død

  Politiet har anholdt chaufføren, hvis nationalitet fortsat er uoplyst. En polsk passagerer var i lastbilen, men han var dræbt af skud, oplyser politiet i Berlin.