Polsk tv-journalist hårdt såret i det østlige Ukraine

  Bianka_Zalewska

  Den polske journalist Bianka Zalewska, der arbejdede for en ukrainsk tv-station, blev hårdt kvæstet, da hendes bil blev beskudt af russiske seperatister i det østlige Ukraine. Foto: Screen dump Youtube.


  KHARKIV: En polsk journalist blev hårdt såret, da der blev åbnet ild mod hendes bil af russiske separatister i det østlige Ukraine.


  Den polske journalist, Bianka Zalewska, der aktuelt arbejder for den ukrainske tv-station Espreso TV, var sammen med tropper fra den ukrainske regeringshær i Luhansk regionen, da der udbrød kampe mellem russiske separatister og de ukrainske soldater. Det bekræfter det polske udenrigsministerium.

  Bilen ramt

  Bianka Zalewska’s bil, der var tydeligt markeret som en pressebil blev beskudt, og væltede rundt efter at være ramt i hjulene. Journalisten blev ikke ramt af skuddene. Den polske journalist var i livsfare med en brækket ryg, et brækket kraveben, beskadigede nyrer og andre skader.

  Fløjet i helikopter

  Zalewska blev først bragt til et hospital i Starobielsk, og derefter fløjet med helikopter til Kharkiv i det nordøstlige hjørne af Ukraine. Byen er Ukraines næststørste by.

  Lederen af Espreso TV siger, at de russiske oprører bevidste skyder efter tv og presse, selv om bilerne er tydelig markeret med presseskilte.

  Uden for livsfare

  Bianka Zalewska er nu meldt uden for livsfare.

  Selv om ryggen er brækket, så mener lægerne at Zalewska kommer til at kunne gå igen, da hendes centralnerve ikke er beskadiget.

  Det ventes at den polske journalist flyves videre til Kiev eller til Polen, – tirsdag – ligesom EU’s udenrigsministre mødes i Bruxelles for at drøfte yderligere sanktioner mod Rusland på grund af krisen i Ukraine.