Polsk vinder af cykelløbet Tour de France

Polsk vinder af Tour de France
Polsk vinder af Tour de France. 29-årige Katarzyna Niewiadoma blev nummer fire på sidste etape af Tour de France søndag, men er samlet vinder. Det er første gang at en polak vinder det prestigefyldte cykelløb. PN Grafik.

ALPE D’HUEZ: Polsk vinder af cykelløbet Tour de France. Katarzyna Niewiadoma havde den gule trøje, men vandt samlet som første polak.

Polsk vinder af Tour de France. Søndag vandt den 29-årige cykelrytter Katarzyna Niewiadoma, kvindernes Tour de France. Det er første gang at en polsk kvinde vinder Tour de France.

Niewiadoma kører for Canyon-SRAM Racing, og hun var U23 europamester i landevejscykling i 2015 og 2016.

Polsk vinder i gult i tre dage

Niewiadoma forsvarede den gule trøje under dramatiske omstændigheder på den sidste etape af Tour de France. Kampen fortsatte til de sidste meter op ad den svære stigning op mod Alpe d’Huez. Polakken fastholdt sin positionen i det samlede klassement og vandt endda fire sekunder.

LÆS  Polak blev verdensmester i landevejscykling

Da hun passerede målstregen, fik tårerne frit løb. På det tidspunkt vidste hun ikke, at hun var samlet vinder. Katarzyna Niewiadoma blev nummer 4 i dagens etape, og vandt 4 sekunder i forhold til sin nærmeste rival.