Polske arkæologer graver på Bornholm

  Hammershus_slotsruin_Bornholm_polennu

  Hammershus på Bornholm, der blev bygget i 1200-tallet, undersøges nu af polske arkæologer fra Warszawa Universitet. Arkivfoto.


  ALLINGE: Et team af polske arkæologer fra Warszawa Universitet er begyndt at grave ved Hammershus på Bornholm.


  Polske arkæologer fra det arkæologiske institut ved Warszawa Universitet er inviteret til at grave ved et af Danmarks mest vigtige historiske bygninger, Hammershus slotsruin på Bornholm. Det er en fortsættelse af samarbejdet mellem polske og danske arkæologer, om udgravninger på Bornholm, der blev etableret sidste år.

  En del af stort projekt

  De polske arkæologer vil gennemføre arkæologiske undersøgelser i forbindelse med et stort projekt, der har til formål at bevare og restaurere Hammershus. Projektet er støttet med 92,5 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

  3D scanning

  – I forløbet af vores undersøgelser i Hammershus vil vi lave en dokumentation af de fundne effekter ved anvendelse af 3D scannings teknologi.

  – Det er værd at bemærke, at vi i de foregående par år brugte den innovative teknologi til at registrere fund fra inkaernes soltempel i Cusco, Peru, som er optaget på UNESCOs Verdensarvliste, siger projektlederen Janusz Janowski, der er leder for de polske arkæologer på Bornholm, til det polske nyhedsbureau PAP.

  Mange polakker holder ferie på Bornholm, hvor der er direkte færgeforbindelse fra Kolobrzeg.