Polske børnehjems-børn på ferie i Danmark

  Børnehjems-børn_fra_Katowice_i_Polen_på_sommerlejr_i_Danmark

  Polske børnehjems-børn har ugen igennem hygget sig i Kolding. De lokale og Beredskabsforbundet havde lavet en vandrutschebane til børnene, der også besøgte bl.a. Legoland og Sommerland Syd. Foto: Niels Ove Skøtt.


  KOLDING: Meget tidligt i morges kom 30 børnehjemsbørn fra Katowice-området tilbage efter en uges leg og kammeratskab i Danmark.


  30 polske børnehjemsbørn i alderen fra 8 til 16 år, og deres tre pædagoger, kom tidligt i morges hjem efter en uges sommerlejr i Danmark.

  Projekt Østbørn Kolding

  Det er det lokale initiativ, Projekt Østbørn Kolding, der for 19. år i træk, arrangere en uges sommerlejr for børnehjemsbørn, der kommer fra ni forskellige steder i Katowice-området.

  – Det vigtigste for os, er at give børnene en uforglemmelig oplevelse, siger lederen af lejren, Else Højsager.

  Besøg i Legoland

  Ugen igennem har der været arrangeret aktiviteter for de polske børn. Børnene har blandt andet kørt i gocart, været i Legeland hos Bowl´n Fun, været i Sommerland Syd og i Legoland.

  – Både børn og pædagoger siger til mig, at de har haft en uforglemmelig uge i Danmark, og det er vi glade for, siger Else Højsager.

  Myndigheder i Katowice

  Projekt Østbørn arbejder sammen med de sociale myndigheder i Katowice, og samarbejdet omfatter ikke alene sommerlejren, men også indsamling til børnehjem og fritidsklubber i socialt belastede områder.

  – Hvert år besøger vi Katowice, og de steder vi samarbejder med. På den baggrund kan vi se hvad de mangler, og senest har vi indsamlet skolemøbler, tøj, sko, hobbyartikler, blyanter og papir. Senest der var sendt en delegation til Polen var i maj.

  Nemt at arbejde med

  Lejrchefen Else Højsager siger, at arbejdet med de unge er meget nemt.

  – De tre polske pædagoger var så engagerede at det var en stor fornøjelse at arbejde sammen med dem, og den lokale opbakning med frivillige og sponsorer er stor.

  – Jeg har en frivillig til hvert barn, siger en stolt lejrchef til polennu.dk.

  Fotoalbum

  En af de lokale der støtter projektet, er den lokale fotohandler Carsten Popp fra PhotoCare i Kolding. Inden afrejsen fik deltagerne et fotoalbum med ugens oplevelser med hjem fra den årlige sommerlejr i Lurendal ved Kolding.

  Blå blink

  Beredsskabsforbundet i Kolding støtter også op om initiativet. Sammen med andre lokale byggede de en vandrutchebane til de polske børn, ligesom der blev seriøs vandkamp, da brandbiler med blå blink dukkede op, og slangerne blev rullet ud til vandleg og anden pjank.

  Frivillige bidrag

  – Gavmilde virksomheder og enkeltpersoner yder bidrag i form af gaver, et eller flere måltider mad, gratis adgang til forlystelser, og sponsorbidrag i form af kontantbeløb. Nordea Fondens har f.eks. givet en check på 10.000 kroner, siger Else Højsager, Projekt Østbørn Kolding.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Projekt Østbørn Kolding

  SE BILLEDER
  Eksternt link: Se alle billederne fra lejren på polennu.dk på Facebook

  Link til fotograf Niels Ove Skøtt hjemmeside