Polske film og debat på festival i København

  Jack-Strong_film_polsk_CIA_spion_polen_polennu

  Filmen ’Jack Strong’ bygger på historien om den polske oberst Ryszard Kuklinskien, der var spion for CIA under kommunismen i Polen. PR-foto.


  KØBENHAVN: Fredag aften introduceres den nye polske film ’Jack Strong’ med debat af dansk koldkrigs forsker på festival i København.


  Frem til den 5. november, har Cinemateket i København slået dørene op for filmfestivalen, ’East by Southeas’, der viser film fra Central- og Østeuropa – eller vore europæiske nabolande, som det udtrykkes i pressemeddelelsen.

  Ringe dansk kendskab

  – Mange danskere besøger fjerne, eksotiske lande som Thailand, Vietnam og Mexico, men har ringe kendskab til, hvordan hverdagslivet leves i Letland, Polen eller Rumænien – for slet ikke at tale om Georgien eller Transnistrien, siger Jesper Andersen, der er programredaktør i Cinemateket.

  Spionthriller fra virkeligheden

  Fredag aften er der premiere på den polske film, Jack Strong, der bygger på en autentisk historie om oberst Ryszard Kuklinskien – en polsk oberst under kommunismen i Polen, der var spion for CIA. Der er også udgivet en bog om obersten med titlen: ’Min ven forræderen’. Bogen er oversat til dansk af Anna Werenberg.

  LÆS MERE
  Bogen: Min ven forræderen

  Fra koldkrigsmuseum

  Afdelingsleder Peer Henrik Hansen fra Koldkrigsmuseet Langelandsfortet, introducerer den polske spionthriller ’Jack Strong’ og fortæller om polske og danske spioner under den kolde krig. Forestillingen starter klokken 19.00. Arrangementet er støttet af den polske ambassade i København.

  Afgangsfilm fra Lodz

  Lørdag vil Krzysztof Brzezowski fra Filmskolen i Lodz fortæller om den berømte polske filmskole og vise ældre og nyere afgangsfilm af blandt andre Polanski, Wajda, Kieslowski og Szumowska. Det finder sted lørdag klokken 16.00 og 18.15.

  Se hele programmet herunder.

  LÆS MERE
  Cinemateket: Film fra Central- og Østeuropa