Polske kvinder i protest mod abort-stramninger

maja_i_demo_23_okt_2016_sejmen

Sidst den polske regering forsøgte at stramme abortreglerne blev de mødt med talrige demonstrationer og kvinder strejkende og udsatte behandlingen af loven. Arkivfoto.


KØBENHAVN: Polske kvinder demonstrerer mod abort-stramninger foran Københavns Rådhus fredag. Amnesty International og Sex og Samfund støtter demonstrationerne.


600 personer har på Facebook meldt deres deltagelse eller vist interesse for fredagens demonstrationer foran Københavns Rådhus mod det polske lovforslag til stramninger af abortlovgivningen.
Den danske demonstration vil foregå parallelt med demonstrationer foran det polske parlament og foran regeringspartiets hovedkvarter i Warszawa. Demonstrationen i København begynder kl. 16.

Støttet af FN og danske organisationer

Demonstrationerne støttes på Facebook af den danske organisation Sex og Samfund og Amnesty International i Danmark. UNHCR under FN har også opfordret det polske parlament til at afvise lovforslaget om at stramme den polske abortlovgivning.

Møde aflyst

Efter annonceringen af demonstrationerne har det polske parlament aflyst et udvalgsmøde i parlamentet, hvor lovforslaget om abortstramninger skulle behandles i dag.
Lovforslaget, der indeholder et forbud mod abort, når fosteret er skadet eller handicappet, er stillet af polske borgere med 830.000 underskrifter bag og støttes af den katolske kirke.

Blandt Europas strengeste

Polen har allerede i dag en af Europas strammeste abortlove, der kun tillader abort efter voldtægt, hvis moderens liv eller helbred er i fare, eller hvis fosteret er skadet.