Polske landmænd og minister underskriver aftale

polske_landmænd_i_protest_og_blokade_med_traktor
Polske landmænd har indgået en aftale med regeringen fredag. Det betyder at blokaden af grænsen til Ukraine ikke genoptages. Den 26. december indgik parterne aftalen, der nu er formaliseret. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polske landmænd og regeringen har underskrevet en aftale fra december, der betyder at blokaden af grænseovergange ikke genoptages.


Siden 26. december har de polske landmænd indstillet deres blokade af grænsen, mod løfter fra den nye landbrugsminister om kontante kompensationer på grund af tilstrømning af ukrainske landbrugsvarer, der sænker priserne på markedet.

Mødtes fredag

Fredag mødtes parterne igen første gang efter nytår, og der er nu indgået en formel aftale mellem landmændene og regeringen. Det betyder, at de polske landmænd ikke genoptager blokaden af grænseovergangene til Polen.

(Fortsættes under)

– Disse foranstaltninger vil nu blive implementeret, efter at lovgivningsprocessen er afsluttet, og efter godkendelse fra Europa-Kommissionen, skrev landbrugsministeren fredag.

Blokader fortsætter

Aftalen betyder, at de polske landmænd afholder sig fra protester, mens grænseblokaderne fra vognmændene fortsætter for tredje måned. Nødhjælp og våben til Ukraine er undtaget de vognmændenes blokader.

Flere nyheder

Polske landmænd eller ej! Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på
DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.