Polske medier i protest over it-giganter og ny lov

Polske medier er gået i protest mod en ny lov, der tvinger medierne og it-giganter til selv at aftale betalingen for brug af mediers ophavsret. Foto: WP.

WARSZAWA: Polske medier har markeret deres utilfredshed med en ny lov om ophavsret, der tvinger it-giganter og medier til selv at lave aftaler.


Polske medier og journalister markerede torsdag deres utilfredshed med en ny lov, der tvinger it-giganter og medier til selv at lave aftaler om betaling for rettigheder.

350 medier i Polen markerede med en fælles meddelelse, at de er utilfredse med parlamentets beslutning om en ny lov om mediers ophavsret, der implementere et EU-direktiv om medier.

Besked fra polske medier

– Desværre står vi over en trussel fra de globale teknologigiganters dominans på det polske mediemarked. Som et resultat af den hurtige udvikling har it-giganterne overtaget hovedparten af de reklameindtægter, der hidtil havde finansieret de polske medier. De bruger det indhold vi skaber, ustraffet og gratis og fører overskuddet ud af landet. For at overleve skal vi have støtte fra en demokratisk stat. Den samme stat, som vi altid forsvarer med samme lidenskab. Desværre fungerer staten endnu en gang utilstrækkeligt i den rolle.

(Fortsættes under)

– Vi kræver at der indføres mæglingsinstrumenter mellem platforme (it-giganterne) og udgivere (medier) i tilfælde af uenighed om royalties, eller kompensation for eksponering af indhold på nettet og beskyttelse mod kopiering.

 – Politikere! I må ikke slå medierne i Polen ihjel! Polske medier er en vigtig del af livet for hver enkelt af os – alle os, der bor og arbejder i Polen, hedder det i appellen fra de polske medier.

Polens nedtur på indeks for pressefrihed er vendt

Opening Free European Media 2018

 

Kamp for frie medier

Hos polennu.dk håber vi også på flere penge fra de store it-giganter, for vi har nemlig fravalgt en betalingsmur til vores indehold, for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde med et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905 eller direkte til vores bank: Danske Bank: 4315 – Konto: 0012245351. Det vil være en stor hjælp! På forhånd, tak!