Polske pas giver adgang til de fleste lande i verden

  polsk-pas

  Polakker kan rejse ind i 137 lande uden visum. Det er samme antal, som borgere i Slovakiet har adgang til. Arkivfoto


  WARSZAWA: Polen er rykket tre pladser op på listen over de pas i verden, der giver adgang til flest lande i verden


  Polske pas giver adgang 137 lande uden, at indehaveren behøver søge om visum eller særlig tilladelse.

  Dermed er Polen rangeret som nummer 10 på det såkaldte ”Passport Index”, der er baseret på oplysninger fra FN’s 193 medlemslande, samt seks territorier.

  Polens placering er tre pladser højere end sidste år.

  USA og UK på førstepladsen

  Foran Polen ligger dog 26 lande.

  USA og Storbritannien deler førstepladsen. Med et amerikansk eller britisk pas i hånden, kan man rejse uhindret ind i 147 lande.

  Danmark ligger sammen med fem andre lande på fjerdepladsen. Danskere, finner, japanere, hollændere, luxemburgere og borgere i Singapore behøver ikke visum til 143 lande i verden.

  Adgang til flere lande

  Gennem de seneste 25 år er det stille og roligt blevet lettere for polakker at rejse ud i verden, efterhånden som flere lande har fjernet visumpligten.

  Senest gav De Forenede Arabiske Emirater i 2014 polske statsborgere adgang til at rejse ind uden visum, skriver Poland Today.

  Store lande kræver visum

  Enkelte lande kræver stadig, at polske borgere skal have visum, men det er til gengæld nogle af de største og mest folkerige på kloden.

  USA, Kina, Rusland, Indien, Pakistan, Kasakhstan, Nepal, Tyrkiet, Hviderusland og Usbekistan er blandt de lande, der opretholder visumpligt for polakker.

  Færre afvises af USA

  Det generer især Polen og mange polakker, at de skal have visum for at rejse ind i USA. Processen er desuden besværlig og forholdsvis dyr.

  – Men på det seneste er andelen af afslag på visum faldet, skriver Poland Today.