Polske prisbelønnede film på festival i København

  gdynia_film_festival_jan_matuszynski_koebenhavn

  Vinderen af hovedkonkurrence og Guldløven ved Polens største filmfestival – Gdynia Film Festival 2016 – Jan P. Matuszynski, kommer til Danmark under CPH PIX festivalen for at vise sin prisvindende film: The Last Family. Foto: PR-foto.


  KØBENHAVN: Prisbelønnede polske film er med på Danmarks største spillefilmfestival CPH PIX, der begynder i dag.


  Vinderen af hovedkonkurrencen på Gdynia Film Festival 2016 og dermed Den Gyldne Løve, filmen The Last Family, er nomineret til hovedkonkurrence på årets danske CPH PIX Filmfestival for spillefilm. Festivalen begynder i dag.

  32-årige succesinstruktør

  Instruktøren, den 32-årige polske Jan P. Matuszynski kommer selv til København, når filmen vises første gang den 2. november i Dagmar Teatret i København. Her vil han introducere filmen for det danske publikum. Filmen vises i alt tre gange.

  Livet i 1980’erne

  The Last Family beskriver den surrealistiske maler Zdzislaw Beksinski og hans families liv i en lejlighed i 1980’ernes Polen og er blevet rost for formidabelt skuespil, der inkasserede priserne for både bedste mandlige og bedste kvindelige hovedrolle på filmfestivalen i Gdynia.

  LÆS MERE
  CPH PIX: The Last Family

  Kærlighed i 1990’erne

  Men det er ikke kun vinderen af Den Gyldne Løve, der stiller op for Polen i København. Også andre polske prisvindere er med. Filmen United States of Love vises også på festivalen. Den er lavet af Tomasz Wasilewskis, der fik prisen i Gdynia som bedste instruktør, og filmen blev også hædret med priserne for bedste mandlige og kvindelige biroller, for bedste kostumer og bedste filmklip. United States of Love skildrer fire kvinders kærlighedsliv i 1990, og vises i Grand Teater den 6. november.

  LÆS MERE
  CPH PIX: United States of Love

  Zulawskis sidste film

  Den afdøde polske filmskaber Andrzej Zulawskis sidste film Cosmos, vises også på festivalen. Det er en filmatisering af den polske surrealistiske forfatter Witold Gombrowicz kaotiske og banebrydende roman fra 1965. Det er hans første film i 15 år, og det blev også hans sidste film. Cosmos havde premiere sidste år.

  LÆS MERE
  CPH PIX: Cosmos

  Israel – Polen

  Den fjerde polske film, Demon, er en polsk-israelsk samproduktion. Den polske instruktør Marcin Wronas film fra sidste år handler om den israelske Piotr, der skal giftes med polske Zaneta. Men har sin tvivl om, det nu også er den rigtige beslutning. Han er draget hele vejen til en afsidesliggende landsby i Polen for at møde sin kommende brud, der bor på sin fædrene gård, en gammel faldefærdig rønne, som trænger til en kærlig hånd. Men dagen før brylluppet støder han på nogle nedgravede menneskeknogler i haven og bliver tilsyneladende besat af en ond ånd, der vækkes til live. Filmen vises to gange i løbet af festivalen.

  LÆS MERE
  CPH PIX: Demon

  Film fra hele verden

  Den danske filmfestival præsenterer mere end 200 film fra hele verden. Festivalen begynder i dag, og fortsætter frem til og med den 9. november.

  SE PROGRAM
  CPH PIX: Program 2016