Polske statsbaner dropper 2.000 km jernbaner

  Tog_i_Zakopane

  90 ruter nedlægges på de polske jernbane til december. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: De polske statsbaner, PKP, vil droppe ti procent af sit rutenet, for at spare penge.


  De polske statsbaner PKP skal spare. Selskabet har oparbejdet en gæld på 4,3 milliarder zloty, og det betyder besparelser på rutenet og medarbejdere.

  90 ruter

  PKP planlægger at droppe 90 ruter, der dækker 2.000 km jernbanespor. Ruterne droppes fra december i år. Jernbanerne nedlægges ikke, og et beskedent personale får til opgave at holde de ubrugte skinner ved lige.

  60 til 80 millioner

  De polske statsbaner forventer, at de med et mindre jernbanenet, og som følge deraf 500 færre medarbejdere, at kunne spare mellem 60 og 80 millioner zloty om året.

  Jacek Przesluga, der er tidligere direktionsmedlem i PKP, siger til polsk radio, at han teoretisk set ikke er imod lukningerne på visse ruter.

  Manglende kommunikation

  – Der er nogle ruter, der ikke er brugt af hverken passager eller godstog i lang tid, men beslutningen burde være truffet i samarbejde med de lokale myndigheder, borgerne og erhvervslivet, siger den tidligere jernbanechef.

  Virksomhedslukninger

  – Det kan vise sig, at lukningen af jernbanerne, betyder at virksomheder er tvunget til andre transportformer eller måske ligefrem går konkurs, siger den tidligere PKP-chef.