Præsident er imod at skifte udenrigsminister ud

  Polens_udenrigs,inister_Radek_Sikorsk

  Polens kontroversielle udenrigsminister Radek Sikorski, får nu opbakning fra Polens præsident forud for ny regeringsdannelse. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polen får ny regering i dag, men der er tvivl om hvorvidt Radek Sikorski fortsætter efter aflytningssagen.


  Den polske udenrigsminister Radek Sikorski er anledning til intern strid i den polske top. Ikke alle er vilde med den markante udenrigsminister, og modstanderne fik ny næring, da han blev afsløret i at sige, at Polens alliance med USA er værdiløs.

  Tidligere finansminister med igen?

  Den tidligere finansminister Jacek Rostowski nævnes nu som kandidat til at overtage udenrigsminister posten. Torsdag havde Polens nye statsminister Ewa Kopacz møde med den fungerende udenrigsminister, Radek Sikorski. Der ventes at der bliver mange nye ansigter i den polske regering, og kemien mellem den nye statsminister og udenrigsministeren virker ikke optimal, skriver flere polske medier.

  Støtte til Sikorski

  Men nu kommer Polens præsident nu den udskældte udenrigsminister til undsætning.

  – Jeg mener, at stabilitet på dette område er ekstremt vigtigt, sagde Polens præsident Bronislaw Komorowski torsdag til polske medier.

  – Spekulationer om ændringer på dette område, indebærer mange risici.

  Uerfaren finansminister

  Polens præsident går endda skridtet videre og siger om den tidligere finansminister, at han ikke opfylder kravene til en udenrigsminister, og at han mangler erfaring i diplomati. Det er helt afgørende i en tid med usikkerhed i Europa efter krigen i Ukraine, sagde præsidenten. Der må opretholdes et maksimum af stabilitet i forholdet til udlandet, sagde præsidenten.