Præsident Kaczynski fortjener ikke et monument

  Kors_ved_paladset_i_Warszawa_0

  Polens tidligere præsident, og første formand for Solidarnosc, den bramfrie Lech Walesa, mener ikke, at den afdøde præsident Lech Kaczynski, der omkom i et flystyrt ved Smolensk den 10. april, skal have et monument eller mindesmærke. Arkivfoto.


  GDANSK: Polens tidligere præsident og Nobelprismodtager Lech Walesa, siger, at den afdøde præsident Lech Kaczynski ikke fortjener et monument.


  Polens tidligere præsident, og første formand for Solidarnosc, den bramfrie Lech Walesa, mener ikke, at den afdøde præsident Lech Kaczynski, der omkom i et flystyrt ved Smolensk den 10. april, skal have et monument eller mindesmærke.

  – Han skabte konflikter og fornærmede alle sine naboer, sagde Lech Walesa.

  – Selvfølgelig, tiltrak han udtalelser nogle typer af mennesker, men det hjalp ikke Polen.

  Sorgperiode slut

  Lech Walesa mener, da der nu er gået et år siden at Lech Kaczynski omkom, at det er naturligt at kritikken af ham kommer frem nu, efter sørgeperioden på et år.

  Mislykket som præsident

  Lech Walesa kom med udtalelserne på en pressekonference i Gdansk, og sagde, at Kaczynski var ’mislykkedet’ som en præsident.

  Stop kampen

  Lech Walesa opfordrede også tvillingebroderen til den afdøde præsident, Jaroslaw Kaczynski, der er leder af Lov og Retfærdighedspartiet, om ikke at presse på for at få bygget et monument for Smolensk, da det kunne blive ødelagt, og det ville være ubehageligt.