Præsidenten er den mest populære politiker

  praesident_andrzej_duda_koebenhavn_polennu

  Polens præsident Andrzej Duda var ifølge en ny undersøgelse, som det statskontrollerede Polsk Radio har citeret, den mest populære politiker i Polen i september. Foto: Lars Møller, polennu.dk.


  WARSZAWA: En ny undersøgelse gør Polens præsident til den mest populære politiker i Polen. Forsvarsministeren er mest upopulær.


  Præsident Andrzej Duda er Polens mest populære politiker. Det viser en undersøgelse fra CBOS, der er bestilt af den statskontrollerede station Polsk Radio.

  Lidt fremgang

  Ifølge undersøgelsen synes 62 procent af polakkerne, tre procent mere end for en måned siden, at Polens præsident gør det godt. Undersøgelsen er gennemført før, at Duda udtalte at han støttede en stramning af abortloven.

  Nummer to på listen er ifølge undersøgelsen Polens statsminister Beata Szydlo, der får opbakning fra 57 procent, syv procent mere end i september.

  Polens stærke mand

  Formanden for Lov og Retfærdighedspartiet Jaroslaw Kaczynski, Polens stærke mand, får kun opbakning fra 37 procent af polakkerne. Samme procenttal som partiet fik ved valget sidste år.

  Mest upopulær

  Forsvarsministeren Antoni Macierewicz, der sammen med partiformand står bag korstogene om Smolensk, er den mest upopulære politiker i Polen. 52 procent af polakkerne har ikke tillid til ham.