Prisbelønnet polsk jazz talent indtager Bornholm

  krystyna_durys_jazz_bornholm_oestersoe_polen_polennu

  33-årige Krystyna Durys giver i weekenden koncerter i forbindelse med Østersø Jazzfestival på Bornholm. Foto: Lars Møller, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Den polske sangstjerne Krystyna Durys og hendes orkester optræder tre gange på festivalramte Bornholm i weekenden.


  Et af Polens nye store navne indenfor jazzmusikken, den 33-årige sangerinden Krystyna Durys, er i Danmark sammen med sit orkester for at give koncerter på Bornholm på Østersø Jazzfestival 2018. Det er anden gang i år, at sangerinden og hendes orkester er i Danmark. I april optrådte hun på Koldingfjord i forbindelse med Lech Walesas besøg i Kolding, Billund og LEGOLAND.

  SE BILLEDER
  polennu.dk: Jazz sanger Krystyna Durys

  Lørdag afslutter den polske sangstjerne aftenens program på torvet i Neksø, og i morgen eftermiddag bliver det til endnu en koncert samme sted.

  SE PROGRAM
  Eksternt link: Østersø Jazzfestival 2018

  Krystyna Durys og hendes dengang seks mand store orkester, høstede stort bifald, da hun først gang optrådte på Østersø Jazzfestivalen sidste sommer.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Krystyna Durys hjemmeside

  Stort bifald

  – Danskerne er jo helt vilde med jazz, sagde Krystyna efter en vellykket koncert på ferieøen sidste år. Og fra arrangørens side var der også begejstring. Dengang sagde arrangørerne om den polske sangstjerne til polennu.dk.

  – Det var dejligt forfriskende at høre hende, og hendes kontakt med publikum var enestående.

  I Bornholms Tidende stod der efter koncerterne sidste år: – Og ikke for at forklejne tidligere års programmer, så havde kvaliteten fået et yderligere nøk opad. I samarbejde med Baltic Jazz Regatta var ØstersøJazz Festivalen i stand til at præsentere to orkestre fra Polen, hvor især Krystyna Durys og hendes band viste international klasse. Hendes to koncerter står som noget af det ypperste, man oplevede under de fire dage festivalen varede, fortæller Svend-Erik Nielsen.

  Født i Gdynia

  Krystyna er født i Gdynia og opvokset i Gdansk. I dag er hun tilbage i fødebyen. Hun besluttede sig allerede som 7-årig for, at hun ville være sanger – og det løfte hun efterlevet siden. Som 12-årig begyndte hun at spille klassisk guitar, og dyrkede sang, dansk og musik. Da hun var 20 mødte hun en guitarist, og sammen spillede de rundt omkring på små og store steder. Tre år senere blev der koblet et piano til, og siden er det gået stærk for Krystyna Dyrus.

  Debut album

  Krystynas debut album fra 2016 – Tribute to Ladies of Jazz – har taget kegler, ikke bare i Polen hvor det gik ind på en andenplads på Jazz Top 10, men også flere andre steder i Europa, hvor orkesteret har spillet på klubber og festivaler. På albummet er også gæsteoptrædenerne fra de store polske jazznavne: Wlodzimierz Nahorny, Przemek Dyakowski, Robert Majewski, Wojciech Staroniewicz.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Krystyna Durys hjemmeside

  SE KLIP
  Eksternt klip: Krystyna Durys og orkester