Regering klar med finanslov for næste år

mateusz_morawiecki

Polens statsminister Mateusz Morawiecki har præsenteret næste års finanslov, der bygger på en vækstprognose på 3,8 procent. Arkivfoto.


WARSZAWA: Polens regering er klar med finansloven for 2019, der skal give økonomisk og social vækst, siger statsministeren.


Polens regering har præsenteret finansloven for næste år. Den bankuddannede regeringschef oplyser, at man budgetterer med en vækst på 3,8 procent (BNP). Underskuddet ventes at blive på 28,5 milliarder zloty. Inflationen ventes at blive på 2,3 procent.

Leveomkostninger eksploderet

Siden regeringen kom til for tre år siden, er lønningerne steget med 20 procent, mens leveomkostninger er steget med lidt over 60 procent.

– Det er et godt budget, et budget, der meget afspejler vores socialpolitik på den ene side og vores udviklings- og investerings politik på den anden side, siger statsminister Mateusz Morawiecki.

Vækst for alle

Finansminister Teresa Czerwinska sagde, at budgettet var til gavn for økonomisk vækst, og ikke mindst en vækst, der omfatter alle sociale grupper. Ministeren siger at underskuddet er rekordlavt. Det er til trods for dyre børnepenge reformer – den såkaldte plus 500 ordning.

Det ventes at være en form sag, at få regeringens finanslovsforslag godkendt i parlamentet, da regeringspartiet har det absolutte flertal – trods en vælgeropbakning ved seneste valg på 37,5 procent.