Regering: Unge under 26 år skal ikke betale skat

  jaroslaw_kaczynski_2019_pis

  Partiformand Jaroslaw Kaczynski på lørdagens partimøde i Warszawa. Polens stærke mand er under fornyet pres, efter nye afsløringer om byggerier og sorte penge. Lørdag præsenterede han en række nye initiativer, der skal sikre regeringspartiets vælgeropbakning. PR-foto.


  WARSZAWA: Polens regeringsparti lover flere børnepenge, skattefritagelse for unge og bedre pensioner til de ældre. Partiet præsenterede sit program lørdag.


  Medlemmer af Polens regeringsparti, Lov og Retfærdighed (PiS) var lørdag samlet til partilandsmøde forud for det kommende EU-valg. Men det var den nationale valgkamp senere i år, som partiformand Jaroslaw Kaczynski og statsminister Mateusz Morawiecki, fokuserede på.

  500 plus plus

  Kaczynski meddelte, at alle børn i en familie frem over skal have 500 zloty om måneden. Efter valget i 2015 gav regeringspartiet 500 zloty til familier fra barn nummer to, men du skal det gælde alle børn. Løftet er identisk med det valgløfte som det nye parti Forår med Robert Biedron i spidsen, præsenterede tidligere på måneden.

  Ingen skat til unge

  Men mest opsigtsvækkende er formentlig valgløftet om, at unge under 26 år ikke skal betale personlig indkomstskat længere, hvis regeringen fastholder sit flertal.

  Det lovede partiformanden i dag, sammen med bedre busforbindelser i landdistrikterne, og nye pensionsordninger der blandt andet betyder at mødre der har født mindst fire børn, får en årlig tillægspension. De nye reformer vil koste mellem 30 og 40 milliarder zloty om året. Polen havde til sammenligning sidste år et underskud på 28 milliarder zloty.

  Den polske statsminister Mateusz Morawiecki sagde også ved mødet, at flere valgløfter vil blive præsenteret i juni og juli efter EU-parlamentsvalget.