Rekord høje temperaturer giver problemer

  06_Sol_strand_og_Stettin_030

  Polen er ramt af rekordhøje varmegrader, og mange har valgt at slå sig ned på nogle af de mange strande der findes i Polen. Her er det fra Sopot ud til Østersøen. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Med rekord høje temperaturer på 37 grader i Polen, følger også problemer med el og jernbane trafik.


  Polen er i disse dage udsat for kraftig varme, og i dag ventes temperaturer på omkring 37 grader. Det bliver i så fald ny varmerekord i Polen.

  Tog aflyses

  De polske jernbaner PKP har allerede taget konsekvensen af de kraftige varmegrader, og begrænset dele af togtrafikken i Polen i dag. Skinner der bliver varmere end 55 grader, kan ødelægge skinnerne permanent, og fører til livsfarlige afsporinger. Men det er ikke kun togene der har problemer.

  El-problemer

  Polens PSE, der distribuere el i Polen, opfordrer sine kunder til at spare på strømmer, da nettet er overbelastet i varmen.

  Spar på strømmen

  – Den vedvarende hedebølge påvirker driften af kraftværker og el-nettet negativt, skriver PSE i en pressemeddelelse.

  Varmt kølevand

  PSE forklarer, at lav vandstand i floder og høje omgivelsestemperaturer for det vand, der bruges til køling ved produktion af el, giver el-værkerne problemer med at opretholde el-produktionen. Vejrudsigten indikere ikke, at det ændres sig i de kommende dage.

  Strandene i Polen

  Selv om den kraftige varme og de mange problemer, så nyder polakker og turister i Polen temperaturen langs de mange strande og bredder ved søer og floder.