Rekord stort antal udenlandske arbejdere i Polen

udenlandske arbejdere polen
Polen mangler arbejdskraft, og et rekord stort antal udenlandske arbejdere har fundet til Polen. Langt over 2 millioner, skønnes det. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

WARSZAWA: Antallet af udenlandske arbejdere i Polen har sat ny rekord under corona-pandemien, viser nye officielle tal.


Antallet af udenlandske arbejdere i Polen er steget markant det seneste år. Det viser nye tal fra Polens Statistik (GUS). I december 2020 var der 725.173 udlændinge registreret i den polske sygesikring (ZUS). Det er 11,3 procent mere end året før. Alene i første kvartal i år kom der 40.000 nye udenlandske arbejdere til Polen.

Flere udenlandske arbejdere

– Det faktiske antal udlændinge, der arbejder i Polen er meget større end dem, der er registreret i ZUS-registret, siger Sebastian Koćwin, der er næstformand i polsk LO (OPZZ) til dagbladet Rzeczpospolita.

Sidste år skønnede Polens Statistik (GUS) at det reelle antal udenlandske arbejdere i Polen var mere end 2 millioner ved udgangen af 2019. Dette tal skønnes at være væsentligt højere ved udgangen af 2020.

Tre ud af fire udenlandske arbejdere der er registret i ZUS er fra Ukraine. Trods den store import af udenlandsk arbejdskraft, er arbejdsløsheden i Polen blandt de laveste i EU.

LINK: Arbejdsløsheden i EU-landene

Mere nyt fra Polen ? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.