Royal Greenland i Koszalin er solgt til dansk producent

  royal_greenlands_fabrik_i_polen_foelger_danske_standarder_polennu

  Royal Greenland i Koszalin er blevet solgt til fiskeproducenten Espersen i forbindelse med en større aftale mellem de to selskaber. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  KOSZALIN: Royal Greenland og fiskeproducenten Espersen har indgået en aftale, der betyder at Royal Greenlands fabrik i Polen skifter ejer.


  Royal Greenlands store fabrik i Koszalin, der beskæftiger cirka 1.000 medarbejdere, kommer nu på andre danske hænder.

  Danske hænder

  Det er fiskeproduktionsselskabet Espersen der har købt fabrikken som et led i en større aftale mellem de to virksomheder. I forvejen ejer Espersen to fabrikker i byen Koszalin i Polen, med 1350 ansatte ialt.

  Espersen skal i henhold til aftalen producere fladfisk og hvidfisk samt forædle forbrugerprodukter til Royal Greenland. En aftale som direktøren Mikael Thinghuus fra Royal Greenland er yderst tilfreds med.

  Bedste løsning

  – Vi tror på, at Espersen, som allerede er vores nabo i Koszalin, vil være i stand til at drive den kombinerede produktion bedre fremad, end vi havde kunnet på egen hånd. Til gavn for både vores kunder og vores ansatte, siger direktøren. Espersen levere til McDonald restauranter i 37 lande.

  Aftalen og det nye ejerskab er gældende fra den 1. september 2017.