Rusland øver angreb og krænker NATO luftrum

NATO luftrum krænket
Rusland krænker NATO grænserne i det baltiske område, seneste med kamphelikoptere mod Estland og Litauen. Også Finland har været udsat for gentagne russiske chikanerier. Arkivfoto.

TALLINN: Estlands forsvarsministerium oplyser, at Rusland har krænket NATO luftrum og øver angreb på Estland. Situationen er alvorlig.


Polske medier skriver, at Rusland har krænket NATO-luftrum og konstant øver angreb fra luften på blandt andet Estland.

Truslen har aldrig været så alvorlig, som den er nu. Estlands forsvarsministerium beskylder Rusland for gentagne grænseovertrædelser med helikoptere. Esterne hævder også, at russerne har simuleret flere missilangreb mod Estland, der er medlem af NATO.

– Der er en truslen. Det har aldrig været så mere alvorligt, end det er nu. Russerne mener ikke, at vi fortjener uafhængighed. Deres operationer og kommunikation understøtter den opfattelsen, siger Kursti Salm fra det estiske forsvarsministerium til den finske avis Iltalehti.

Salm siger også at de fjendtlige russiske handlinger finder sted dagligt.

NATO luftrum flere steder

Ifølge flere NATO-kilder har Rusland udført simulerede angreb – ikke alene på Estland – men mod flere af de baltiske lande. I Litauens sker det oftere end i Estland. Alene i sidste uge var der otte krænkelser af den litauiske grænse, og den 13. maj kom en russisk helikopter to gange ind i finsk luftrum

De aggressive handlinger fra Rusland, kommer forud for NATO topmødet i Madrid sidst på måneden. Et topmøde, der blandt andet vil resultere i en permanent amerikansk base i Polen, siger kilder til polennu.dk. Derudover ventes det at NATO-cheferne vil beslutte at sende yderligere 20.000 soldater til at beskytte de baltiske lande, herunder Polen.

Den russiske ambassadør i Estland er indkaldt til samtale i Tallinn.

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.