Russisk lobbyisme for at undgå polsk skifer-gas

  NATO_Polen_spareplan_Anders_Fogh_Rasmussen_0

  Anders Fogh Rasmussen, afgående NATO-generalsekretær siger at Rusland støtter miljøkæmpere i Europa der er modstandere skifer-gas. Greenpeace afviser. Arkivfoto.


  LONDON: NATO’s generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, siger at Rusland støtter miljøkæmpere i Europa der er modstandere skifer-gas.


  Den danske NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen siger, at Rusland har hyret anti-skifergas grupper i Europa, for at holde fast i EU’s afhængighed af russisk gas.

  Russisk støtte til NGO’er

  – Jeg har mødt allierede, der kan berette, at Rusland, som en del af deres sofistikerede informations-og misinformations-kampagner, aktivt har engageret NGO’ere, der arbejder mod skifergas, for at bevare den europæisk afhængighed af importeret russisk gas, sagde Anders Fogh Rasmussen torsdag til medlemmerne af en tænketank i London.

  Flere lande på vej

  Polen, England og Rumænien arbejder på at udvinde skifergas i øjeblikket.

  Greenpeace og andre miljøorganisationer har protesteret mod den polske regerings forsøg på bruge skifergas, men Anders Fogh Rasmussen, vil ikke give oplysninger om, hvilke organisationer Rusland samarbejder med.

  Hvad har de røget?

  En talsmand for Greenpeace siger til Daily Telegrap:

  – Greenpeace havde tredive medlemmer spærret inde i russiske fængsler sidste år, og blev truet med femten års fængsel.

  – Ideen om, at vi er marionetter for Putin er så absurd, at du er nødt til at overvejer, hvad det er de ryger i NATO’s hovedkvarter, sagde Greenpeace talsmanden.