Sanger i kørestol skal repræsentere Polen til Melodi Grand Prix

  monika-kuszynska_edited-1

  Monika Kuszynska repræsenterer Polen ved det europæiske Melodi Grand Prix, der finder sted i Wien fra 19.-23. maj i år. Foto: TVP


  WARSZAWA: Polen har valgt sangeren Monika Kuszynska som sin repræsentant ved årets Melodi Grand Prix. Hun sidder i kørestol og arbejder for at bygge bro mellem handicappede og ikke-handicappede


  Sangeren Monika Kuszynska skal repræsentere Polen ved årets europæiske melodi grandprix, hvor hun synger sangen ”In the Name of Love”.

  Temaet for årets Grand Prix er ”Building bridges” – ”At bygge bro”.

  – Gennem min kunstneriske aktivitet prøver jeg at fremme ideen om at forbinde to verdener, som det ind til for nylig ikke så ud til, det var muligt at forene: De ikke-handicappede og de handicappedes verden, siger Monika Kuszynska.

  Lammet efter ulykke

  – Nu føler jeg, at broen mellem de to verdener bliver styrket år for år, og jeg tror, at en dag vil alle grænser være udvisket, siger hun.

  Den tidligere sanger i bandet Varius Manx var i 2006 involveret i en bilulykke, som gjorde, at hun blev lam fra hoften og ned. Siden har hun været kørestolsbruger.

  Hjælper andre på benene

  Ud over at fortsætte sin musikalske karriere, har Monika Kuszunska siden ulykken engageret sig i sociale aktiviteter.

  – Hendes eksempel og hårde arbejde viser, at selvom man – bogstaveligt talt – ikke kan stå på sine fødder, så kan man alligevel få succes, og hvad der betyder endnu mere: man kan hjælpe andre, som har svært ved at finde fodfæste, siger Juliusz Braun.

  Han er direktør for tv-stationen TVP, som arrangerer den polske del af konkurrencen.

  Monika Kuszyńska - In The Name Of Love [Official Music Video]