Sejmen formand nedtoner kritik af NATO-chef

  Grzegorz_Schetyna_formand_Sejmen_i_Polen

  Sejmen formand Grzegorz Schetyna nedtoner kritikken af NATO-chef Anders Fogh Rasmussen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Formanden for det polske parlament Sejmen, Grzegorz Schetyna, nedtoner oppositionens kritik af NATO-chef Anders Fogh Rasmussen.


  Når NATO holder den næste demokratiske forsamling I Polen den 12. november, bliver det uden den danske generalsekretær for NATO, Anders Fogh Rasmussen. Det er første gang nogensinde, at NATO chefen ikke er med til det halvårlige NATO-møde.

  Hård kritik

  Afbuddet har affødt vrede i oppositionen i Polen, som polennu.dk skrev forleden.

  Oppositionslederne Grzegorz Napieralski og Jerzy Wenderlich mener, at den polske regering må reagere overfor NATO-chefens afbud til mødet, og mener, at det er et tydeligt bevis for at Polen nedprioriteres i NATO.

  Travl NATO-chef

  Sejmen formanden, Grzegorz Schetyna, der er medlem af regeringspartiet Borgernes Platform afviser kritikken af Anders Fogh Rasmussen. Parlamentsformanden siger i en kommentar til kritikken af Anders Fogh Rasmussen.

  – NATO’s generalsekretær har travlt med forberedelserne til topmødet i Lissabon og har for længst meldt afbud til mødet.

  Rusland på dagsorden

  Dagsordenen for mødet i Warszawa omfatter situation på Balkan femten år efter Dayton-fredsaftalen, situationen i Afghanistan og samarbejdet mellem Rusland og NATO. NATO generalsekretæren er i disse dage i Moskva for at forberede en kommende NATO-Rusland topmøde.

  300 parlamentarikere fra 28 NATO-lande og delegerede fra alliancens partnerlande deltager i NATO-mødet i Warszawa.