Seks personer dræbt og to kvæstet af sprit-bilist

  Trafik_ulykke

  Vraget af dødsbilen, som den 26-årige sprit-bilist førte. Han havde en promille på næsten to, og risikerer op til 15 år i fængsel. Foto: Screen dump Youtube.


  KAMIEN POMORSKI: En 26-årig mand risikerer fængsel i 15 år efter at have påkørt en gruppe fodgængere og dræbt seks.


  En 26-årig spiritus-påvirket mand kørte nytårsdag sin BMW direkte ind i en gruppe fodgængere og dræbte seks personer og kvæstede to børn. En lokal politimand med sin kone og barn var blandt de dræbte. Ulykken skete i Kamien Pomorski i det nord-vestlige Polen tæt ved Østersøen.

  Skændtes med passager

  En kvindelig passager i bilen har forklaret, at hun var kommet op at skændes med den 26-årige fører af bilen, da ulykken skete.

  Manden var så påvirket af spiritus, at han ikke kunne afhøres af politiet umiddelbart efter ulykken. Afhøringen blev gennemført torsdag, hvorefter manden blev sigtet og nu risikerer op til 15 års fængsel.

  Opposition kræver hårdere straffe

  Polen har en af EU’s dårligste statistikker for trafiksikkerhed, og den voldsomme ulykke har givet genlyd i polsk presse og blandt polske politikere.

  Polens største parti Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) krævede torsdag hårdere straffe til sprit-bilister som en direkte konsekvens af ulykken.

  Minister anklager kultur

  – Årsagen til problemet med sprit-bilisme er, at det stadig er socialt acceptabelt, sagde Polens indenrigsminister Bartlomiej Sienkiewicz torsdag til pressen.

  Polens statsminister Donald Tusk indkaldte torsdag flere ministre til møde angående ulykken, men regeringen mener ikke, at ulykken bør føre til en lovændring.

  Færre sprit-bilister på vejene

  Polsk politi oplyste torsdag, at det går den rigtige vej, og der de sidste år er kommet færre sprit-bilister på vejene.

  Politiet i Polen alkohol-testede i 2013 næsten ni millioner bilister under razziaer. Det er fire gange flere end for bare fire år siden, og er en del af politiets kampagne mod sprit-bilister.

  Ifølge politiet er der kommet færre sprit-bilister på vejene. I 2013 fangede politiet 160.000 bilister påvirket af alkohol, mens tallet i 2011 lå på 180.000 på trods af langt færre kontroller.

  I 2013 blev 265 mennesker slået ihjel i trafikken i Polen. Det var det laveste tal i 14 år.