Skarp dansk kritik af medier og demokratiet i Polen

Skrap dansk kritik af medier og demokratiet i Polen. Fagbladet Journalistens journalist Birk Sebastian Kotkas har været en tur i Warszawa, og set nærmere på medieforholdene. Også Polen ekspert Anna Werenberg udtaler sig om medierne i en DR-podcast. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Skarp dansk kritik af medier og demokratiet i Polen i Fagbladet Journalisten og DR-podcast Tiden, der har fokus på søndagens valg.


Der rettes i flere danske medier skarp kritik af medier og demokratiet i Polen. Fagbladet Journalistens journalist Birk Sebastian Kotkas har taget temperaturen på TVP og andre medier i Polen. Han har været en tur i Warszawa, og talt med flere førende polske mediefolk. Og der blev rejst voldsom kritik af forholdene i Polen.

Journalisten har talt med demonstranter ved den kontroversielle regeringskontrollerede tv-station TVP, ligesom han har talt med tidligere medarbejdere på den nationale tv-station. Læs hans egne ord om besøget i Warszawa.

LINK: Historien om polske medier i Fagbladet Journalisten

Anna Werenberg i DR Podcast

Og mere dansk kritik af medier i landet. For det er ikke kun Fagbladet Journalisten der har interesseret sig for området. Polens ekspert, Anna Werenberg har i DR-podcasten Tiden, i stærke vender forklaret, at valget på søndag er et skæbnevalg – og at den polske partilederdebat på TVP intet har med en åben og demokratisk debat at gøre. Werenberg fastslår, at det er et meget, meget afgørende valg.

– Der er frie medier i Polen, men public service-medierne er ren propaganda for regeringen. Et valg kan ikke være demokratisk, uden uafhængige og sande informationer, siger Polen eksperten.

– De vil afmontere demokratiet, det siger de selv, fastslår Anna Werenberg i DR-podcasten. Hør det hele i linket under fra minuttal 13:05.

LINK: Anna Werenberg fra tidskode 13:05

Dansk kritik af medier og international opbakning

De to danske mediers dystre syn bakkes op af en ny rapport, der er udgivet af en række internationale medie og demokrati organisationer. Her gennemgås de kritiske forhold af internationale observatører. polennu.dk har også bidraget med indhold til rapporten. Læs hele rapporten på linket under.

RAPPORT: Pressefriheden ved en skillevej (engelsk)