Sopot ved Gdansk bliver EU-hovedstad i juli

  Sopot_juli_eu

  I juli vil Sopot blive et mødested for EU-ministrene for sundhed, beskæftigelse, socialpolitik, samt miljø, og landbrug. Foto: Martin Bager, polennu.dk


  SOPOT: De første EU-ministermøder under det polske formandskab vil blive holdt i badebyen Sopot, der ligger nord for Gdansk.


  I juli bliver Sopot til Europas hovedstad. De første møder mellem ministre fra EU-lande begynder i badebyen den 5 juli, med et uformelt møde mellem sundhedsministrene i EU.

  Et mødested for ministrene

  Sopot bliver også vært for EU-ministrene indenfor beskæftigelse, socialpolitik, samt miljø og landbrug. I begyndelsen af september planlægges der møder for EU’s udenrigsministre og transportministre i den populære badeby.

  Fremme af regionen

  Det polske formandskab er en enestående lejlighed til at vise, ikke bare Sopot, men hele regionen frem for vores gæster.

  – Vi vil bespise gæsterne med mad fra det regionale køkken, og vise andre sider fra Pomorski regionen, der er en af de hurtigst voksende regioner i Polen. En region, der virkelig drager fordel af medlemskab i EU, siger viceudenrigsminister Mikolaj Dowgielewicz med ansvar for formandskabet.