Statsminister afsløret i pr-stunt af polske bønder

pr stunt
Statsminister Mateusz Morawiecki sammen med landbrugsministeren Grzegorz Puda og regeringens talsmand Piotr Müller på pr-turne blandt polske bønder. Torsdag besøgte politikerne blandt andet byerne Brzydów, Starynia og Miłoszewo. Foto: PiS.

WARSZAWA: Det har vakt vrede blandt de polske bønder, at den polske statsminister roser regeringen i et selv iscenesat pr-stunt uden om bøndernes organisationer.


PR-stunt: De polske bønders organisation, Agrounia, der traditionelt støtter PiS-regeringen, er blevet holdt ude af statsministerens fremstød overfor polske bønder. Og det har vakt vrede blandt landmænd.

PR-stunt for bønder

Kritikken kommer efter at den polske statsminister Mateusz Morawiecki var på et besøg på et landbrug i den nordlige del af Polen. Her talte han om de nye planer med ”new deal” planen, og alle de gavnlige effekter det vil have for bønderne. På gården sagde statsministeren blandt andet:

– Her har vi en landmand der driver en stor gård. Ros ham, jeg beundrer virkelig alt hans udstyr, denne maskinpark. Det er helt fantastisk, sagde statsministeren med henvisning til de mange mulighederne landmændene har i Polen.

Landbrugsmaskiner kørt til uvidende bonde

Men den opfattelse deler bøndernes organisationer ikke. Og det har vakt yderligere vrede, at landbrugsmaskinerne ikke er ejet af landmanden, men er blevet kørt der til efter ordre fra statsministeriet.

PR som under kommunismen

Lederen af ​​bøndernes organisation, Michał Kołodziejczak, siger at statsministerens pr-stunt minder om propagandaen under kommunismen i Polen.

– De talte om regeringens planer, og alle spørgsmålene var forberedte, siger bondeformanden, der sammen med hans organisation var udelukket fra at deltage. Og bonden som regeringschefen besøgte, bekræfter da også at det ikke er hans maskiner der er på billederne, men at de blev kørt til hans gård inden statsministeren og hans følge ankom. Bondens egne nedslidte maskiner blev kørt væk inden.

Der har gennem hele året været mange demonstrationer af vrede landmænd og fiskere, der mener at regeringen svigter dem. Besøget uden om bøndernes organisation, fører formentlig til flere demonstrationer og blokader med traktorer på trafikale nøglepunkter i den nærmeste fremtid. Det har Agrounia-organisation i al fald truet med.

Uafhængige nyheder fra et frit dansk medie?
STØT polennu.dk – tryk her

Landbrugsprotester
Utilfredsheden med Kaczynski-regering vokser blandt de polske bønder. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.