Støttekoncert i Warszawa for hviderussisk demokrati

  800px-Solidarni_z_Białorusią_2012_Warszawa_16

  Koncerten Solidarisk med Hviderusland er en årlig begivenhed, hvor polakker viser deres støtte til aktivister i Hviderusland. Foto: koncerten i 2012, wikipedia.


  WARSZAWA: Søndag afvikles stor udendørs koncert i Warszawa til støtte for hviderussernes kamp for demokrati.


  Koncerten Solidarisk med Hviderusland (Solidarni z Bialorusia) har siden 2006 været en årlig begivenhed med fokus på udemokratiske forhold i Polens naboland. En række polske og hviderussiske musik-stjerner optræder i protest mod den politiske situation i Hviderusland.

  Polsk støtte

  Koncerten er arrangeret af den polske organisation Det Frie Hvideruslands Initiativ, der støtter demokratiske tendenser i det hviderussiske samfund. Koncerten har til formål at vise, at polakkerne er engagerede i hviderussernes kamp for demokrati.

  Fortællinger om regimet

  Udover forskellige polske og hviderussiske rock- og reggea-bands vil koncerten rumme fortællinger om Hvideruslands udemokratiske praksis mod modstandere af Aleksandr Lukasjenkos politik. Blandt gæsterne er koner og døtre af fængslede hviderussiske aktivister.

  Koncerten finder sted søndag den 21. april kl. 19.00 på Krakowskie Przedmiescie-gaden i nærheden af præsidentpaladset. Det er gratis at deltage.